ثبت نام در آزمون ملی دندانپزشکی؛ آنچه داوطلبان باید بدانند!

دانشآموختگان دندانپزشکی خارج از کشور، برای اینکه بتوانند مجوز فعالیتشان را در ایران اخذ کنند، باید مراحلی را پشت سر بگذارند. مهمترین قسمت این پروسه، شرکت در آزمون ملی دندانپزشکی و گرفتن نمره قبولی در آن است. از این رو سوالات زیادی درباره این آزمون به ذهن آن دسته از فارغالتحصیلان دندانپزشکیِ دانشگاههای خارج که قصد فعالیت در ایران را دارند میرسد؛ سوالاتی از این قبیل: برای ثبت نام در آزمون ملی دندانپزشکی چه باید کرد؟ چگونه میتوان در این امتحان موفق شد و….
آزمون ملی دندانپزشکی چیست؟
مجوز فعالیت در ایران به دانشآموختگان رشته دندانپزشکی خارج از کشور تنها با شرکت در آزمون ملی دندانپزشکی به متقاضیان اعطا میشود. این امتحان توسط وزارت بهداشت و مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور برگزار میشود. آزمون مذکور زیر نظر دبیرخانه شورای آموزشی دندانپزشکی و تخصصی طراحی شده است. برای این امتحان مهم و تخصصی، دو مرحله نظری (تئوری) و عملی در نظر گرفته شده است. آزمون ملی دندانپزشکی دو بار در سال و در فصول تابستان (معمولاً مرداد) و زمستان (معمولاً دیماه) برگزار میشود.
ثبت نام در آزمون ملی دندانپزشکی چگونه انجام میشود؟
فارغالتحصیلانی که مدرک خود را از دانشگاههای معتبری که مورد تأیید وزارت بهداشت هستند، گرفتهاند، میتوانند با ثبت نام در آزمون ملی دندانپزشکی؛ ضمن اثبات مهارت و دانش خود، با نظام سلامت کشور بیشتر آشنا شوند. شرکتکنندگان در صورت قبولی در این امتحان، جواز فعالیت در درمانگاهها و کلینیکهای دندانپزشکی کشور را به دست میآورند.
داوطلبان، در وهله اول باید در مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت پرونده داشته باشند. پس اگر تا به حال پروندهای برای آنها تشکیل نشده است، باید در گام نخست تشکیلپرونده دهند. پسازاین باید در موعد مقرر، با مراجعه به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور به نشانی www.sanjeshp.ir برای ثبتنام در آزمون ملی دندانپزشکی، اقدام کنند. آزمون در دو مرحله نظری و عملی برگزار میشود و شرکتکنندگان تنها بعد از اخذ نمره قبولی در آزمون نظری، میتوانند وارد مرحله عملی شوند.
مرحله نظری آزمون ملی دندانپزشکی
این مرحله شامل دو بخش علوم پایه و دروس اختصاصی میشود. بخش علوم پایه، ۲۵ درصد و بخش دروس اختصاصی ۷۵ درصد از نمره کل شرکتکنندگان در این امتحان را شامل میشود.
شایان ذکر است، داوطلبانی که قبلاً نمره قبولی در قسمت علوم پایه را کسب کردهاند؛ میتوانند برای معاف شدن از این بخش، درخواست کتبی خود را به مرکز خدمات آموزشی ارائه دهند. اگر با درخواست این افراد موافقت شود، فقط باید برای قسمت دروس اختصاصی امتحان دهند.
سرفصلهای آزمون دروس علوم پایه:
برای این بخش از آزمون، این سرفصلها تعریف شدهاند: بیوشیمی، فیزیک پزشکی، مهارتهای ارتباطی، روانشناسی، آسیبشناسی؛ انگلشناسی، قارچشناسی، ویروسشناسی، باکتریشناسی، ژنتیک، ایمنیشناسی، فیزیولوژی؛ آناتومی و مرفولوژی دندان، بافتشناسی دهان و دندان، جنین شناسی دهان دندان و دروس عمومی انقلاب اسلامی ایران و اندیشه اسلامی.
سرفصلهای آزمون دروس اختصاصی:
این بخش از آزمون نظری اهمیت ویژهای دارد و شامل دروس اختصاصی دندانپزشکی میشود. سهچهارم نمره کل آزمون، به دروس اختصاصی تعلق دارد. منابع آزمون ملی دندانپزشکی با موضوعاتی حول این سرفصلها معرفی میشوند:
اندودانتیکس، ارتودنسی، آسیبشناسی، پریودانتیکس، بیماریهای دهان، پروتزهای دهان، جراحی دهان، فک و صورت، دندانپزشکی کودکان، مواد دندانی و رادیولوژی.
پس از قبولی در این آزمون، متقاضیان یک سال فرصت دارند تا در آزمون عملی شرکت کنند.
مرحله عملی آزمون ملی دندانپزشکی
این مرحله شامل سه قسمت میشود:
- مرحله پره کلینیک
- مرحله کلینیک
- مرحله درمان جامع بیماران
داوطلبان باید در هر یک از قسمتهای مذکور، حداقل به نمره ۱۲ از ۲۰ دست پیدا کنند.
مرحله پره کلینیک
استانداردهای این مرحله توسط کمیته آزمون ملی دبیرخانه شورای آموزش تعیین میشود. در این مرحله، شرکتکنندگان باید مهارت خود را در آزمون عملی چهار رشته ترمیمی، اندودانتیکس، ارتودانتیکس و پروتزهای ثابت و متحرک نشان دهند. اگر معدل متقاضی در ین مرحله بالای ۱۷ باشد، به تشخیص کمیته آزمون، از امتحانات ۳ بخش از مرحله بعد (مرحله کلینیک) معاف میشود.
مرحله کلینیک
شرکتکنندگان در این مرحله باید عملاً به درمان بیماران بپردازند و مسئولیت تأمین ایشان را به عهده بگیرند. در این قسمت نیز متقاضی با ید حداقل نمره ۱۲ را به دست بیاورد. کسانی که معدلشان از ۱۷ بیشتر شود، از مرحله بعد (درمان جامع بیماران) معاف میشوند.
مرحله درمان جامع بیماران
این مرحله آخرین مرحله از مراحل آزمون ملی دندانپزشکی است؛ داوطلبان باید برای ۶ ماه تحت نظارت اساتید خود در مراکز و دانشکدههای دندانپزشکی یا کلینیکهای منتخب دانشگاههای علوم پزشکی، فعالیت کنند. درواقع اینجا دانش و مهارت متقاضیان به صورت تئوریک و عملی در معرض آزمون اساتید قرار میگیرد.
آزمون دستیاری دندانپزشکی
مجموعه امتحانات مشابه دیگری هم در رشته دندانپزشکی برگزار میشود؛ یکی از آنها آزمون رزیدنتی دندانپزشکی است. این امتحان هم جهت سنجش مهارت فارغالتحصیلان این رشته برگزار میشود.
یکی از آزمونهای مشابه دیگر که پیشازاین برگزار میشد و اکنون آزمون ملی دندانپزشکی جای آن را گرفته، آزمون جایابی دانشآموختگان دندانپزشکی خارج کشور بود. در این آزمون، دانشجویانی که تحصیلات خود را در دانشگاههای خارج از کشور پشت سر گذاشته بودند؛ جهت اعتبارسنجی مدارکشان، باید در آزمون جایابی شرکت میکردند. به این ترتیب متناسب با نمرهای که به دست میآوردند، باید در یکی از دانشگاههای داخلی، واحدهای موردنیاز را اخذ مینمودند.
آزمون ملی دندانپزشکی کی و کجا برگزار میشود؟
این امتحان سالی دو بار برگزار میشود؛ یک بار حوالی مرداد و یک بار حوالی دیماه. محل برگزاری جلسه امتحان، معمولا یکی از دانشگاههای علوم پزشکی در شهر تهران میباشد.
دورههای آمادگی شرکت در آزمون ملی دندانپزشکی در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران
علاقهمندانی که قصد ثبت نام در آزمون ملی دندانپزشکی را دارند، میتوانند جهت مشاوره درباره شیوه آمادهسازی برای آزمون، با کارشناسان ما تماس بگیرند.
علاوه بر این دوره، دورههای آموزشی سایر آزمونهای کشوری و همچنین آزمونهای بینالمللی در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار میشود. دورههایی از قبیل: آمادهسازی برای آزمون MHLE، آمادهسازی برای آزمون MSRT، دوره آمادگی آزمون آیلتس؛ دوره آمادگی آزمون یوس ترکیه، کلاسهای آمادهسازی آزمون RN پرستاری و دورههای آموزشی آزمون IMAT ایتالیا.
برای آشنایی بیشتر با هر یک از این دورهها، با ما تماس بگیرید:
02188679502
09053575527
دیدگاهتان را بنویسید