معرفی دانشگاههایی که نیاز به اپلیکیشن فی دارند
اپلیکیشن فی یک هزینة پرداختی است که برای بررسی مدارک شما توسط دانشگاهها دریافت میشود. دانشگاههایی که نیاز به اپلیکیشن فی دارند این هزینه را برای پوشش هزینههای ارزیابی و طی روند پذیرش در دانشگاه و یا کالج مورداستفاده قرار میدهند.
برای پذیرش در بعضی از دانشگاهها، نیاز به پرداخت هزینة اپلیکیشن فی دارید. اما برخی دانشگاهها این هزینه را دریافت نمیکنند یا به برخی دانشجویان، امکان اپلای کردن بدون اپلیکیشن فی میدهند. برای مثال، دانشگاههای Royal Roads، Alberta، British Columbia، Victoria، Quest، Redeemer و Fairleigh Dickinson از دانشگاههایی هستند که اپلیکیشن فی را دریافت نمیکنند.
برای اطلاع از دانشگاههای بدون اپلیکیشن فی در کشورهای مختلف، میتوانید به سایتهای معتبر دانشگاههای مربوطه مراجعه کنید.
چرا دانشگاهها نیاز به اپلیکیشن فی دارند؟
اپلیکیشن فی، هزینهای است که برخی از دانشگاهها برای بررسی درخواستهای پذیرش تحصیلی از متقاضیان دریافت میکنند. دلایل این کار میتواند متفاوت باشد، اما بهطورکلی دو عامل اصلی وجود دارد:
- پوشش هزینههای دانشگاه در زمانهای اپلای: بررسی هر درخواست پذیرش تحصیلی نیاز به زمان و نیروی انسانی دارد و دانشگاه برای تأمین این هزینهها از متقاضیان اپلیکیشن فی میگیرد.
- دریافت درخواستهای جدی: اپلیکیشن فی میتواند یک عامل فیلتر کننده باشد که متقاضیانی که واقعاً مایل به تحصیل در دانشگاه هستند را از کسانی که فقط میخواهند شانس خود را امتحان کنند جدا کند.
مبلغ اپلیکیشن فی بسته به دانشگاه و رشته متفاوت است و معمولاً بین ۵۰ تا ۱۵۰ دلار است. این مبلغ غیرقابلاسترداد است و بنابراین مهم است که قبل از انتخاب دانشگاه، بررسی کافی داشته باشید. برای پرداخت اپلیکیشن فی باید از کارتهای بانکی بینالمللی یا وبسایتهای ایرانی واسطه استفاده کنید.
روش پرداخت اپلیکیشن فی
برای پرداخت اپلیکیشن فی، شما نیاز به یک کارت اعتباری یا بانکی بینالمللی دارید که متأسفانه در ایران دسترسی به آنها محدود است؛ بنابراین، شما میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
- از طریق دوستان یا آشنایان خود در خارج از کشور، از کارتهای اعتباری آنها برای پرداخت اپلیکیشن فی استفاده کنید.
- از طریق شرکتهای واسطه معتبر که در ایران فعالیت میکنند، هزینه اپلیکیشن فی را بهصورت ریالی پرداخت کنید. این شرکتها معمولاً کارمزدی برای این خدمت دریافت میکنند و ممکن است نرخ تبدیل ارزی آنها با نرخ رسمی متفاوت باشد.
- از طریق درگاههای پرداخت بینالمللی مانند Stripe, TransferWise, Global Payments, Western Union و Flywire، هزینه اپلیکیشن فی را انتقال دهید. برای استفاده از این روشها، شما باید یک حساب کاربری در این سایتها ایجاد کنید و اطلاعات بانکی خود را وارد کنید
همانطور که میدانید پرداخت اپلیکیشن فی برای اکثر دانشگاههای خارجی الزامی است. این هزینه برای بررسی درخواست پذیرش تحصیلی شما توسط دانشگاه دریافت میشود و معمولاً قابلاسترداد نیست. مبلغ اپلیکیشن فی بسته به دانشگاه و رشته متفاوت است و میتواند بین ۵۰ تا ۲۰۰ دلار باشد. برای پرداخت این هزینه، شما میتوانید از روشهای مختلفی مانند کارتهای اعتباری بینالمللی، شرکتهای واسطه، و درگاههای پرداخت بینالمللی استفاده کنید.
آیا امکان عدم پرداخت هزینه اپلای در دانشگاههایی که نیاز به اپلیکیشن فی دارند، وجود دارد؟
برای اینکه بتوانید از پرداخت هزینه اپلیکیشن فی (Application Fee) دانشگاههایی که نیاز به اپلیکیشن فی دارند، صرفنظر کنید، چند راه وجود دارد:
- اگر شرایط بد اقتصادی، تحریمها، یا سختیهای پرداخت ارزی را دارید، میتوانید با ارسال یک درخواست به دانشگاه، از آنها بخواهید که از این هزینه برای شما صرفنظر کنند. این درخواست باید شامل اطلاعات و مدارک مربوط به وضعیت مالی شما باشد.
- اگر در آزمونهای ورودی دانشگاه موردنظر خود قبول شدهاید، ممکن است دانشگاه از این هزینه برای شما صرفنظر کند. برای اطمینان از این موضوع، باید با دانشگاه تماس بگیرید و از شرایط آنها اطلاع و اطمینان حاصل کنید.
- اگر درخواست پذیرش خود را بهصورت آنلاین ارسال کنید، برخی از دانشگاهها از این هزینه برای شما صرفنظر میکنند. این امر به دلیل صرفهجویی در هزینههای کاغذی و پردازش مدارک است. البته هزینه اپلیکیشن فی (Application Fee) برای کلاسهای آنلاین نیز مانند کلاسهای حضوری الزامی است.
- انتخاب دانشگاههایی که از ابتدا اپلیکیشن فی دریافت نمیکنند. این دانشگاهها معمولا در کشورهای اروپایی مانند آلمان، اتریش، نروژ، بلژیک و هلند وجود دارند.
برای اینکه متجه شوید آیا دانشگاه از شما اپلیکیشن فی (Application Fee) میخواهد یا خیر باید به وبسایت دانشگاه مراجعه کنید و شرایط پذیرش تحصیلی را دقیق و کامل بخوانید. اکثر دانشگاههای خارجی از متقاضیان اپلیکیشن فی دریافت میکنند، اما برخی از آنها ممکن است از این هزینه برای دانشجویانی که شرایط خاصی دارند صرفنظر کنند.
همانطور که گفته شد برای مثال، برخی از دانشگاهها از اپلیکیشن فی دانشجویانی که درخواست خود را بهصورت آنلاین ارسال میکنند، یا دانشجویانی که شرایط بد اقتصادی دارند، یا دانشجویانی که در آزمونهای ورودی قبول شدهاند، چشمپوشی میکنند.
اگر میخواهید برای یک دانشگاه خاص اپلای کنید اما امکان پرداخت اپلیکیشن فی را ندارید، میتوانید به دانشگاه یک ایمیل بزنید و شرایط خود را در آن ذکر کنید. همچنین باید دلایل محکمی بیاورید که چرا نمی توانید این هزینه را پرداخت کنید. در صورتیکه شرایط شما بررسی و تایید شود، اجازه ثبت نام بدون پرداخت اپلیکیشن فی را به شما میدهند.
شرایط ویو کردن اپلیکیشن فی
برای ویو کردن اپلیکیشن فی باید به دانشگاه نشان دهید که شما دارای شرایط نیازمندی هستید و پرداخت این هزینه برای شما سخت است. برخی از راههایی که میتوانید این کار را انجام دهید عبارتاند از:
- ارسال یک نامه رسمی به دانشگاه و توضیحدادن دلایل نیازمندی خود. در این نامه باید اطلاعات مالی خود را ارائه دهید و نشان دهید که چگونه این هزینه برای شما مشکل ایجاد میکند. همچنین باید از دانشگاه درخواست کنید که از شما این هزینه را دریافت نکند یا آن را کاهش دهد.
- ارسال یک فرم درخواست ویو که برخی از دانشگاهها در وبسایتهای خود قرار میدهند. در این فرم باید سؤالات مربوط به وضعیت مالی و تحصیلی خود را پاسخ دهید و از دانشگاه بخواهید که از شما این هزینه را دریافت نکند یا آن را کاهش دهد.
- ارسال یک توصیهنامه از یک استاد یا مربی که با شما آشنا باشد و بتواند تأیید کند که شما دارای شرایط نیازمندی هستید و این هزینه برای شما سخت است. در این توصیهنامه باید استاد یا مربی خود را معرفی کند و رابطه خود با شما را بیان کند. همچنین باید از دانشگاه درخواست کند که از شما این هزینه را دریافت نکند یا آن را کاهش دهد.
دانشگاههایی که نیاز به اپلیکیشن فی دارند و فاند
باتوجهبه نتایج کلی ممکن است حتی شما برای گرفتن فاند (Scholarship) از دانشگاههای خارجی دارای صلاحیت شناخته شده باشید؛ اما هنوز نیاز به پرداخت اپلیکیشن فی (Application Fee) داشته باشید. این هزینه همانطور که گفته شد برای بررسی درخواست پذیرش تحصیلی دانشجویان از سراسر دنیا توسط دانشگاه دریافت میشود و معمولاً هم قابلاسترداد نیست تا جدیت شما در درخواست پذیرش تحصیلی سنجیده شود.
البته ممکن است برخی از دانشگاهها از این هزینه برای دانشجویانی که فاند کامل یا نیمهکامل دریافت کردهاند صرفنظر کنند. برای اطمینان از این موضوع، باید با دانشگاه مدنظر خود تماس بگیرید و شرایط دقیق را بپرسید.
مدارک موردنیاز برای پرداخت اپلیکیشن فی
برای پرداخت اپلیکیشن فی (Application Fee)، شما نیاز به مدارک زیر دارید:
- یک کارت اعتباری یا بانکی بینالمللی که بتوانید از طریق آن هزینه را به دانشگاه انتقال دهید.
- یک حساب کاربری در سایت دانشگاه موردنظر که بتوانید از طریق آن درخواست خود را ثبت و ارسال کنید.
- یک رسید یا تأییدیه پرداخت که بتوانید آن را بهعنوان مدرک ارائه کنید.
بهطورکلی، شما باید ابتدا به سایت دانشگاه مراجعه کنید و فرم آنلاین را پر کنید. سپس باید هزینه اپلیکیشن فی را با کارت اعتباری یا بانکی خودپرداخت کنید. در نهایت، باید رسید یا تأییدیه پرداخت را به دانشگاه ارسال کنید.
حدود هزینه اپلای کردن برای دانشگاههایی که نیاز به اپلیکیشن فی دارند
هزینه اپلیکیشن فی (Application Fee) در دانشگاههای اروپا باتوجهبه دانشگاه و رشته متفاوت است. اما به طور متوسط، این هزینه حدود ۷۵ دلار یا ۶۴ یورو است. برای پرداخت این هزینه، شما باید از کارتهای بانکی بینالمللی مانند مسترکارت و ویزاکارت استفاده کنید.
هزینه Application Fee برای هر رشته بسته به دانشگاه و کشوری که قصد تحصیل در آن را دارید متفاوت است. بهطورکلی، این هزینه در دانشگاههای آمریکا و کانادا بین ۵۰ تا ۱۵۰ دلار و در دانشگاههای اروپا به طور متوسط حدود ۷۵ دلار است.
مدارک موردنیاز برای پذیرش تحصیلی
برای پذیرش گرفتن از دانشگاههای اروپایی، شما نیاز به مدارک زیر دارید:
- دعوتنامه یا نامه پذیرش دانشگاه موردنظر
- گذرنامه و پاسپورت معتبر
- مدارک هویتی و ترجمه آنها
- مدارک دانشگاهی (آخرین مقطع تحصیلی) و ترجمه آنها
- مدارک مالی
- سند ازدواج در صورت نیاز
- مدرک معتبر زبان انگلیسی
این مدارک ممکن است بسته به کشور و دانشگاه مورد نظر شما متفاوت باشند. بنابراین، توصیه میکنم قبل از ارسال درخواست خود، به وبسایت دانشگاه مراجعه کنید و شرایط پذیرش تحصیلی را بخوانید.
هزینه تحصیل در دانشگاههایی که نیاز به اپلیکیشن فی دارند
هزینه پذیرش تحصیلی بستگی به دانشگاه و کشور مقصد دارد. هزینههای مختلفی مانند هزینة ترجمه مدارک، هزینة آزمونهای زبان، هزینة تحصیل، هزینه اپلیکیشن فی، هزینة اقامت و… وجود دارد که تقریباً برای اخذ پذیرش تحصیلی در بیشتر کشورها لازم هستند. برای مثال، هزینة پذیرش تحصیلی در گرجستان برای دانشجویان بینالمللی در مقطع کارشناسی بین 2500 تا 3000 دلار در سال است.
برای پذیرش تحصیلی در دانشگاههای اروپایی، هزینهها متفاوت است و به عوامل زیادی مانند کشور، دانشگاه، رشته تحصیلی، مقطع تحصیلی، وضعیت اقامتی و… بستگی دارد. برای مثال، برای تحصیل در دانشگاههای آلمان، هزینه تحصیل برای دانشجویان خارجی رایگان و صفر است. اما برای تحصیل در دانشگاههای دیگر اروپایی، هزینهها میتواند حدود 5000 الی 30.000 یورو در سال باشد. برای اطلاعات بیشتر، میتوانید به صفحات معتبر خود دانشگاه های مد نظرتان مراجعه کنید.
اهمیت توصیهنامه در اخذ پذیرش تحصیلی
توصیهنامه یکی از مدارک مهم برای اپلای دانشگاههای خارجی است که نشاندهندة سطح علمی و توانایی شما در رشتة موردنظرتان است. برای اینکه توصیهنامه شما مؤثر باشد، باید از اساتید یا مربیانی گرفته شود که:
- با شما آشنایی کافی داشته باشند و درسهای مرتبط با رشتة موردنظرتان را به شما تدریس کرده باشند یا با شما در پروژههای علمی همکاری داشته باشند.
- از سطح علمی و تجربی بالایی برخوردار باشند و در حوزة تخصصی خود شهرت و اعتبار داشته باشند. اگر استاد یا مربی شما مقالات علمی در ژورنالهای معتبر منتشر کرده باشند یا با دانشگاههای خارجی همکاری داشته باشند، این موضوع میتواند تأثیر مثبتی بر روی توصیهنامه شما داشته باشد.
- قادر به نگارش یک توصیهنامه خوب و جذاب باشند که نقاط قوت و دستاوردهای شما را به طور واضح و صادقانه بیان کنند و از شما بهعنوان یک دانشجو یا پژوهشگر مستعد و متعهد تعریف کنند.
برای انتخاب استاد یا مربی مناسب برای توصیهنامه، میتوانید از راههای زیر استفاده کنید:
- از سایت دانشگاه مدنظرتان بررسی کنید که آیا شرایط خاصی برای توصیهنامه در نظر گرفتهاند یا نه. برخی از دانشگاهها ممکن است توصیهنامه را از استادان خاصی مثل استاد راهنما یا استاد مشاور شما بخواهند یا از استادانی که در حوزة مشابه رشتة موردنظرتان فعالیت میکنند.
- از اساتید یا مربیانی که با شما رابطة خوبی دارند و از کار و تحصیل شما راضی هستند، درخواست کنید که برای شما توصیهنامه بنویسند. اگر استاد یا مربی شما از شما انتظارات بالایی دارد و با شما سختگیری میکند، به معنی این نیست که توصیهنامه خوبی برای شما نمینویسد. بلکه ممکن است از شما بهعنوان یک فرد بااستعداد و پتانسیل بالا تعریف کند.
- به اساتید یا مربیانی که قصد دارید از آنها توصیهنامه بگیرید، اطلاعات کافی را در اختیارشان قرار دهید. میتوانید رزومهتان را به آنها بفرستید و از آنها بخواهید که در توصیهنامه خود به دستاوردهای شما اشاره کنند. همچنین میتوانید به آنها بگویید که چه رشتة تحصیلی و چه دانشگاهی را مدنظر دارید و از آنها بخواهید که توصیهنامه خود را باتوجهبه این موارد نوشته و ارسال کنند.
نتیجهگیری
همانطور که گفته شد برای اخذ پذیرش از دانشگاهها، نیاز به پرداخت هزینه اپلیکیشن فی دارید. اما برخی از دانشگاهها این هزینه را دریافت نمیکنند یا به برخی دانشجویان، امکان ویو اپلیکیشن فی میدهند. برخی از دانشگاهها برای دانشجویانی که نیاز مالی دارند، از گرفتن این هزینه صرفنظر میکنند که به آن ویو کردن اپلیکیشن فی یا application fee waiver میگویند. برای این کار باید با دانشگاه مکاتبه کنید و شرایط خود را بیان کنید.
منابع
دیدگاهتان را بنویسید