موفقیت در آزمون آیلتس؛ نکات کلیدی برای موفقیت در آزمونهای زبان
شرکت در آزمونهای زبان، بهویژه زبان انگلیسی، یکی از مهمترین دغدغهها بین دانشجویان است. البته تنها انگیزههای دانشجویی منجر به حضور در امتحانات و تستهای بینالمللی زبان نیستند؛ بسیاری از افراد برای احراز شرایط مهاجرتی یا شغلی باید گواهی قبولی خود در یکی از آزمونهای بینالمللی زبان را ارائه کنند. آزمون آیلتس (IELTS) یکی از مهمترین نمونههای مذکور است. در این مقاله ضمن پرداختن به نکات کلیدی درباره موفقیت در آزمون آیلتس، درباره مهمترین شگردها برای قبولی در آزمونهای زبان مطالبی ارائه دادهایم.
معرفی آزمون IELTS
آیلتس یکی از مهمترین امتحانهای بینالمللی زبان انگلیسی در سطح جهان است؛ عنوان IELTS مخفف این عبارت است: International English Language testing system. آیلتس با همکاری دانشگاه کمبریج، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا طراحی و برگزار میشود. نمره مناسب در این آزمون ملاک سنجش مهارت زبانی داوطلبان برای موقعیتهای تحصیلی، کاری و… است.
با توجه به اهمیت این آزمون نزد مراکز آکادمیک کشورهای مختلف دنیا، افراد زیادی از اقصی نقاط جهان برای شرکت در آن اقدام میکنند. از این رو، این امتحان چندین بار در سال و در نقاط مختف برگزار میشود. آیلتس ماهانه چهار بار برگزار میشود. (یعنی ۴۸ بار در سال) طبق آمار، سالانه بیش از دو میلیون نفر در امتحانات آیلتس شرکت میکنند. مراکز مختلفی در جهان جلسات آزمون را برگزار میکنند. چیزی نزدیک به ۳۰۰ مرکز در بیش از ۱۱۰ کشور دنیا، میزبان شرکتکنندگان هستند.
در ادامه ضمن معرفی اجمالی IELTS، به ارائه راهکارهایی درباره شیوه های موفقیت در آزمون آیلتس و سایر امتحانهای معتبر زبان میپردازیم. برای مطالعه جزئیات و اطلاعات کامل درباره آزمون آیلتس، نحوه ثبتنام و سایر مسائل مربوط به آن، اینجا کلیک کنید.
ثبت نام در آزمون آیلتس چگونه است؟
برای ثبتنام باید ضمن مراجعه به وبسایت www.my.ieltssentials.com، مراحل آن را طی کرد.هزینه ثبتنام معمولا بین ۲۲۰ تا ۲۵۵ دلار است. چنانکه ذکر شد، جلسه امتحان در سال ۴۸ بار برگزار میشود. بنابراین با توجه به زمان برگزاری، باید از دو ماه قبل برای ثبتنام اقدام کرد.
آیلتس در چه قالبی برگزار میشود؟
برای موفقیت در آیلتس، و اساسا برای کسب نمره مناسب در هر امتحانی، ابتدا باید قالب و ساختار آن را بررسی و تحلیل کرد. آزمون IELTS از چهار قسمت تشکیل شده است. این چهار قسمت عبارتاند از: بخش شنیداری (Listening)، بخش خواندن (Reading)، بخش نوشتاری: (Writing) و بخش گفتاری: (Speaking). غیر از بخش گفتاری که به صورت مصاحبه برگزار میشود، بقیه قسمتها در یک روز انجام میشوند.
با توجه به نمره مورد نیازتان، برای قبولی در آیلتس هدفگذاری کنید!
این آزمون چیزی با عنوان نمره قبولی یا مردودی ندارد؛ بلکه شرکتکنندگان در آن از ۱ تا ۹ نمراتی میگیرند؛ حال مرکز تصمیمگیرنده (دانشگاه، مرکز استخدامکننده یا…) براساس نمره فرد درباره پذیرش او تصمیم میگیرد. بنابراین موفقیت در آزمون آیلتس، مستلزم این است که فرد با توجه به نمره مطلوبش، برنامهریزی و هدفگذاری کند. به این ترتیب داوطلبان IELTS میتوانند با تقویت مهارتهایی که در آنها ضعیفتر هستند، سطح نمره خود را بالاتر ببرند.
جایگاه نمرات آیلتس به لحاظ کیفی به این صورت است: نمره ۵ در حد متوسط محسوب میشود و احتمالا برای مهاجرت غیرتحصیلی یا تحصیلی (در حد مدارس متوسطه) مناسب باشد. اما برای دانشگاهها، معمولا نمرات ۶ به بالا لحاظ میشود. دانشگاههای معتبر هم معمولا نمرات ۶.۵ تا ۷ را میپذیرند. برای مثال حداقل نمره مورد قبول چند دانشگاه را ذکر میکنیم:
آکسفورد ۷، کمبریج ۷، کالج لندن ۶، لیورپول ۶، تورتنتو ۷، بریتیش کلمبیان ۶.۵، مکگیل ۶.۵.
برای موفقیت در آزمون آیلتس، چه باید کرد؟
چنانکه ذکر شد، مبنای این امتحان بر مهارتهای چهارگانة خواندن (Reading)، نوشتن (Writing)، صحبت کردن (Speaking) و شنیدن (Listening) استوار است. با در نظر داشتن این مسئله، روشن است که هر فرد باید ضمن تقویت همزمان این مهارتها، نقاط ضعف خود را پوشش دهد.
در این میان نکات و مسائلی وجود دارد که میتواند برای هر شرکتکنندهای مفید واقع شود. در ادامه کلیدیترین نکات جهت موفقیت در آزمون آیلتس را بیان میکنیم؛ نکاتی که میتواند برای همه امتحانهای معتبر زبان مفید واقع شود.
کلیدیترین نکات برای آمادگی آزمونهای زبان
- انتخاب متد: درس خواندن برای هر امتحانی، روش و شیوه خاصی میطلبد. درباره آزمونهای زبان هم همینطور است. داوطلب، پس از انجام مشاورههای مورد نیاز باید منابع مشخص، متد و کتابهای مورد نظرش را انتخاب کند و مطالعاتش را ادامه دهد. پیروی از متدهای متفاوت، فقط ذهن شما را آشفته میکند.
- ممارست: درباره یادگیری زبان و مهارتهای زبانی، همواره بر ممارست تأکید شده است؛ این نکته درباره یک آزمون تستی زبان، بیش از پیش صدق میکند. برای این کار ضمن داشتن برنامه روزانه، باید بهصورت مستمر با نمونه تست و آزمونهای آزمایشی در جهت آمادهسازی بیشتر کوشید.
- واژگان کلیدی: یکی از مهمترین تمرینهایی که باید در برنامه درسی جهت آزمونهای زبان گنجانده شود، خواندن و مرور واژگان کلیدی است.
- در قسمت مصاحبه، فقط به همان چیزی پاسخ دهید که از شما پرسیده شده است.
- تمرین زمانبندی: از آنجا که در آزمون، هر قسمت تایم خودش را دارد، باید پیش از آزمون برای مدیریت زمان (زمانبندی مناسب) تمرین کنید.
کلاسهای آمادگی برای شرکت در آزمون آیلتس در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران
داوطلبان میتوانند با شرکت در دورههای آمادگی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران؛ ضمن بهرهمندی از تجارب اساتید باسابقه، مهارتهای خود را جهت موفقیت در آزمون آیلتس تقویت کنند. در این مرکز دورههای آمادهسازی دیگری نیز برگزار میشود؛ مانند دورههای آمادگی برای آلفا تست (Alpha Test)، آی مت (IMAT)، RN پرستاری و دورههای آزمونهای داخلی مثل اماچالای و همچنین اماسآرتی.
برای کسب اطلاعات بیشتر با این شمارهها تماس بگیرید:
02188679502
09053575527
دیدگاهتان را بنویسید