چرا تحصیل پزشکی در ترکیه برای ایرانیان جذاب است؟
دلیل انتخاب تحصیل در دانشگاه های کشور ترکیه چیست؟
امروزه یکی از مقاصد اصلی ایرانیان برای مهاجرت تحصیلی ، کشور ترکیه است و انتخاب این کشور برای تحصیل به دلایل متعددی است که در زیر به مهم ترین این دلایل می پردازیم:
- هزینه: یکی از دلایلی که کشور ترکیه را برای تحصیل مناسب می کند ، هزینه های کاملا مقرون به صرفه این کشور به نسبت باقی کشور ها است. هزینه تحصیل و هزینه زندگی در کشور ترکیه در مقایسه با باقی کشورهای همسایه و کشور های اروپایی، بسیار مقرون به صرفه و مناسب تر است به گونه ای که برای مقایسه هزینه ۱ سال تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه های دولتی ترکیه حدود 1000 تا 5000 دلار در سال است و این در حالی است که هزینه تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه های مجارستان حدود سالی 20000 دلار می باشد.
- نزدیکی جغرافیایی و فرهنگی: کشور ترکیه یکی از کشور هایی است که ایرانیان می توانند بدون ویزا به ان سفر بکنند و نزدیکی جغرافیایی و فرهنگی این کشور با ایران یکی دیگر از دلایل انتخاب این کشور به عنوان مقصدی عالی برای تحصیل است.
- رتبه و سطح آموزش: دانشگاه های کشور ترکیه ، دانشگاه های بسیار عالی برای تحصیل هستند به گونه ای که تمام دانشگاه های دولتی ترکیه دارای رتبه زیر ۱۰۰۰ در سازمان رنکینگ QS هستند.
- مقبولیت مدرک دانشگاه های ترکیه: تمامی مدارک تحصیلی صادر شده از دانشگاه های خصوصی و دولتی کشور ترکیه مورد قبول کشور های های عضو اتحادیه اروپا، تمام کشور های اسیا و شرکت ها و دانشگاه های کشور های امریکای شمالی می باشد و شما پس از اتمام دوره تحصبل خود می توانید برای تحصیل و یا کار به تمام این کشورها مهاجرت کنید.
کیفیت بالای آموزش تحصیل پزشکی در ترکیه برای ایرانیان
دانشگاههای ترکیه، بهویژه در زمینه پزشکی، از اعتبار بینالمللی بالایی برخوردارند. برخی از دانشگاههای ترکیه مانند دانشگاه حاجتتپه، استانبول و آنکارا جزو بهترین دانشگاههای جهان هستند و مدارک آنها در بسیاری از کشورها از جمله ایران به رسمیت شناخته میشود.از دیگر مزایای آموزش پزشکی در ترکیه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده از جدیدترین تکنولوژیهای آموزشی
- همکاری با بیمارستانها و مراکز درمانی پیشرفته
- اساتید مجرب با رزومههای علمی برجسته
بورسیهها و حمایتهای مالی تحصیل پزشکی در ترکیه برای ایرانیان
دولت ترکیه و بسیاری از دانشگاههای این کشور بورسیههای متنوعی برای دانشجویان بینالمللی ارائه میدهند. این بورسیهها شامل هزینه تحصیل، بیمه درمانی، اقامت و حتی کمک هزینه زندگی میشوند که برای دانشجویان ایرانی فرصتی ایدهآل است.
متقاضیان تحصیل در ترکیه می توانند هم در دانشگاه های دولتی و هم در دانشگاه های خصوصی ترکیه به تحصیل بپردازند. فرق عمده دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه در میزان شهریه این دو گروه دانشگاه ها است به گونه ای که میانگین شهریه سالانه در دانشگاه های دولتی حدود ۲۰۰۰ دلار در سال و میانگین شهریه سالانه در دانشگاه های خصوصی حدود ۲۰۰۰۰ دلار است. هر دو گروه دانشگاه ها دارای رنکینگ بسیار قابل قبول و خوبی هستند ، نحوه ورود به دانشگاه های دولتی ترکیه معمولا بوسیله آزمون یوس (YOS) و نحوه ورود به دانشگاه های خصوصی کشور ترکیه معمولا بوسیله رزومه فرد و فاقد آزمون است ولی برای ورود به بعضی از رشته های پرطرفدار مانند تحصیل پزشکی در ترکیه، تحصیل دندانپزشکی در ترکیه و یا داروسازی از آزمون هایی مانند آزمون SAT برای سنجش متقاضیان استفاده می شود.
دیدگاهتان را بنویسید