آزمون آیلتس در ایران؛ آنچه داوطلبان IELTS باید بدانند!
شرکت در آزمونهای بینالمللی زبان و قبولی در آنها، یکی از مهمترین شروط پذیرش در دانشگاههای معتبر جهان است. داشتن مدارک معتبر زبان انگلیسی، حتی برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، در دانشگاههای داخلی کشورها نیز لحاظ میشود. یکی از مهمترین آزمونهای جهانی زبان انگلیسی، IELTS است. در این مقاله به این مسائل پرداختهایم که: «داوطلبان آزمون آیلتس در ایران چه کارهایی باید انجام دهند؟ چگونه ثبتنام کنند؟ چه منابعی بخوانند؟ در چه دورههایی شرکت کنند؟»
معرفی آزمون آیلتس
گرفتن نمره مناسب در آزمونهای بینالمللی زبان برای احراز شرایط مورد نظر، جهت انواع مهاجرت (کاری، تحصیلی و…) امتیاز دارد. با توجه به اهمیت زبان انگلیسی، آزمونهای فراملّی، جهانی و بینالمللی زبان انگلیسی اهمیت خاصی دارند. حتی کشورهای غیرانگلیسیزبانی که از اقصینقاط جهان دانشجو میپذیرند، برای ورود به برخی رشتهها و دانشگاههای خود؛ آزمونهای عمومی و تخصصیشان را به زبان انگلیسی برگزار میکنند: آزمونهای یوس ترکیه (YOS) و IMAT ایتالیا از همین قبیل هستند. بعضی از مشاغل مثل پرستاری هم، آزمونهای تخصصی به زبان انگلیسی دارند. آزمون RN پرستاری نمونه بارز این مورد است.
اما یکی از مهمترین آزمونهای معتبر انگلیسی در سطح بینالمللی، IELTS است؛ این امتحان با همکاری دانشگاه کمبریج، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برنامهریزی و طراحی شده است و به صورت منظم برگزار میشود. نمره مناسب در این امتحان ملاک سنجیدن سطح مهارتهای زبانی داوطلبان قرار میگیرد تا براساس آن، برای موقعیتهای تحصیلی، کاری و… گزینش شوند.
داوطلبان آزمون آیلتس در ایران چه کارهایی باید انجام دهند؟
متقاضیانی که قصد دارند از ایران در این امتحان شرکت کنند سوالات مختلفی دارند:
آزمون کجا برگزار میشود؟
چگونه باید در آن ثبتنام کرد؟
برای آمادگی جهت شرکت در IELTS چه منابعی باید خواند و در چه دورههایی باید شرکت کرد؟
محل برگزاری آزمون آیلتس
بهجز علاقهمندان تحصیل در آمریکایشمالی (کانادا و آمریکا) و کشورهای استرالیا و انگلیس، بعضی از دانشگاههای سایر کشورها نیز نمره IELTS را ملاک قرار میدهند. به همین دلیل غیر از مراکز اصلی برگزاری آیلتس، جلسه امتحان در نقاط مختلف جهان برگزار میشود. آزمون آیلتس ماهانه ۴ بار از داوطلبان به عمل میآید؛ یعنی سالی ۴۸ بار. طبق آمار، در سال بیشتر از ۲میلیون متقاضی در جلسات آزمون IELTS حضور مییابند. حدود ۳۰۰ مرکز در بیش از ۱۱۰ کشور دنیا، از متقاضیان حضور در آزمون، میزبانی میکنند.
در ایران هم با همکاری آن دسته از موسساتی که مجوز برگزاری را اخذ کردهاند، جلسه امتحان برگزار میشود. بنابراین علاقهمندان شرکت در آزمون آیلتس در ایران، باتوجهبه برنامه اعلامی سازمان سنجش که موسسات مجاز را اعلام میکند، میتوانند در محل انتخابی حضور یابند. جلسه امتحان طی سالهای گذشته در شهرهای تهران، شیراز، اصفهان، مشهد تبریز، کرمانشاه، اهواز، دزفول، همدان، کرج، رشت، کرمان، کیش و ساری تشکیل شده است.
چگونه باید در IELTS ثبتنام کرد؟
برای انجام فرایند ثبتنام در آیلتس، باید به سایت www.my.ieltssentials.com مراجعه کرد. هزینه ثبتنام معمولا بین ۲۲۰ تا ۲۵۵ دلار است. دو ماه قبل از هر دوره از امتحان، باید برای آن دوره ثبتنام کرد.
جهت انجام این کار، باید در سایت مربوطه، مدارک مورد نیاز (مدارک شناسایی، پاسپورت و…) بارگذاری شود. جزئیات مربوط به ثبتنام، به انواع آزمون آیلتس هم بستگی دارد. زیرا این آزمون مدلهای گوناگونی دارد که به فراخور مورد (مهاجرت کاری یا تحصیلی) طراحی شدهاند.
معرفی انواع مختلف آزمون IELTS
انواع آزمون آیلتس عبارتاند از:
- آیلتس آکادمیک: این امتحان که ۴۸ بار در سال برگزار میشود، در واقع مدل اصلی IELTS است که برای مهاجرت تحصیلی طراحی شده است. یعنی دانشگاههای معتبر، برای پذیرش، نمره قبولی در این امتحان را ملاک قرار میدهند.
- امتحان آیلتس جنرال: برای مهاجرت غیرتحصیلی است و سطح عمومی مهارتهای زبانی شرکتکننده را مورد سنجش قرار میدهد. این امتحان در سال ۲۴ بار برگزار میشود.
- آزمونهای آیلتس لایف اسکلیز و UKVI: برای سنجش مهارتهای زبانی افرادی است که قصد اقامت در بریتانیا را دارند.
تفاوت اصلی نوع آکادمیک با نمونههای دیگر این است که این نوع، دو قسمت خواندن (Reading) و نوشتن (Writing) دارد. وگرنه همه انواع آزمونی، در ساختار قسمتهای گفتاری (Speaking) و شنیداری (Listening) مشابهاند.
حال این سؤال پیش میآید که ساختار آزمون چگونه است. در این قسمت مقاله، قالب نوع اصلی آزمون، یعنی آزمون آکادمیک را شرح میدهیم.
قالب آزمون آیلتس آکادمیک
امتحان آکادمیک از چهار قسمت اصلی شکل گرفته است:
۱. شنیداری: Listening
۲. خواندن: Reading
۳. نوشتاری: Writing
۴. گفتاری: Speaking
غیر از قسمت گفتاری که به صورت مصاحبه است، بقیه بخشها در یک روز برگزار میشوند. مصاحبه هم یک هفته قبل یا بعد از جلسه اصلی انجام میشود. طول جلسه امتحان و فرصت پاسخگویی به سوالات دو ساعت و ۴۵ دقیقه است.
معرفی بخشهای مختلف آزمون
برای آشنایی بیشتر با هر یک از قسمتهای چهارگانه آزمون، میتوانید مقاله «آزمون آیلتس چیست؟» را بخوانید. اما در این قسمت به صورت اجمالی به هر یک از این چهار بخش میپردازیم:
شنیداری: شامل چهار بخش میشود؛ هر بخش ۱۰ سوال دارد؛ مدت این قسمت ۴۰ دقیقه است؛ برای پاسخگویی به سوالات، داوطلبان بعد از شنیدن دیالوگها و صحبتهایی که درباره مسائل آموزشی، اجتماعی و غیره پخش میشود، باید به پرسشها جواب بدهند.
خواندن: سه بخش دارد. براساس متونی که ارائه شده، باید به سؤالات پاسخ داد. (سنجش مهارت درک مطلب و…)
نوشتاری: دو بخش دارد. در قسمت اول باید ۱۵۰ کلمه درباره مسائل روزمره نوشت. (مثلا یک در خواست دانشجویی تنظیم کرد.) در قسمت بعد هم باید در قالب ۲۵۰ کلمه، یادداشتی در باب یک مسئله فرهنگی، اجتماعی نوشت. طول قسمت اول ۲۰ دقیقه و طول قسمت دوم ۴۰ دقیقه است.
گفتاری: همانطور که گفتیم، این قسمت حضوری است. داوطلب باید با مصاحبهکننده گفتگو کند؛ ابتدا ۵ دقیقه درباره مسائل عمومی؛ سپس چند دقیقه سوال و جواب درباره یک موضوع مشخص.
چه نمراتی در آیلتس قابلپذیرش است؟
در امتحان IELTS نمره رد یا قبولی وجود ندارد؛ نتیجهای که به شرکتکنندگان ارائه میشود، میانگین عملکرد آنها در قالب نمراتی از ۱ تا ۹ است. حال دانشگاه مورد نظر یا هر مرجع تصمیمگیرنده دیگری که فرد قصد کار یا تحصیل در آنجا را دارد؛ با توجه به نمره فرد، یا او را میپذیرد، یا رد میکند. درواقع مؤسسات از قبل اعلام میکنند که مثلا نمره ۶ یا… ملاک و شرط پذیرش است. کارنامه و نمرات درجشده در آن، تنها تا ۲ سال اعتبار دارد.
نمره ۵ در این امتحان حد وسط است و احتمالا برای مهاجرت غیرتحصیلی یا تحصیلی (در حد مدارس متوسطه) مناسب باشد. اما برای دانشگاهها، معمولا نمرات ۶ به بالا لحاظ میشود. دانشگاههای معتبر هم معمولا نمرات ۶.۵ یا ۷ را میپذیرند. برای مثال حداقل نمره مورد قبول چند دانشگاه را ذکر میکنیم:
آکسفورد ۷، کمبریج ۷، کالج لندن ۶، لیورپول ۶، تورتنتو ۷، بریتیش کلمبیان ۶.۵، مکگیل ۶.۵.
نتایج امتحان، ۱۳ روز بعد از برگزاری، فقط به خود شرکتکننده تحویل داده میشود. دواطلبان تا سه هفته بعد از آزمون، میتوانند به نمرات اعتراض کنند. برای این کار چیزی حدود ۱۷۰ دلار پرداخت میشود و فرم اعتراض به مرکز مربوطه ارسال میگردد. اگر اعتراض قبول شد، مبلغ مذکور بازگردانده میشود.
شرکتکنندگان آزمون آیلتس در ایران، چگونه برای امتحان آماده میشوند؟
مهمترین اقدام متقاضیان و داوطلبان IELTS شناخت منابع اصلی و آمادهسازی خود جهت شرکت در آزمون است. بسیار از علاقهمندان، برای کسب آمادگی بیشتر در دورههای آموزشی آیلتس نیز شرکت میکنند. به این ترتیب، ضمن در اختیار گرفتن منابع اصلی و استفاده از تجربه اساتید باسابقه، مهارتهای خود را برای امتحان تقویت کنند.
برخی از منابع شناختهشده آیلتس عبارتاند از:
The Official Cambridge Guide to IELTS, Get Ready for IELTS Listening, Complete IELTS Bands, Listening for IELTS, Oxford World Skills, New Insight into IELTS….
البته علاوه براینها، کتابها و منابع دیگری هم در دورههای آموزشی IELTS توصیه میشوند. شما میتوانید ضمن تماس با کارشناسان ما، اطلاعات بیشتری درباره منابع آزمون آیلتس و دورههای آموزشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به دست بیاورید.
برگزاری دوره های آمادگی شرکت در IELTS، در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران
آن دسته از متقاضیان شرکت در آزمون آیلتس که قصد دارند با مطالعه بهترین منابع و شرکت در دورههای مفید و کاربردی؛ آمادگی خود را جهت حضور در جلسه امتحان تقویت کنند؛ میتوانند برای گرفتن مشاوره و آشنایی با دورههای آموزشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، با مشاوران ما تماس بگیرند:
02188679502
09053575527
دیدگاهتان را بنویسید